Vad ska jag ta med när mitt djur ska på pensionat?

Hundar:

När Din hund ska till pensionatet är det bra att ta med följande:

Vaccinationsintyg: Det får inte vara mer än 4 år sedan den vaccinerades mot parvo och valpsjuka. Vi rekommenderar även vaccin mot kennelhosta för hundar. Om du är osäker, hör med din veterinär om vaccinering.

Mat: Medtag den maten som hunden brukar få hemma. Ta inte med "något extra gott" som Ditt hund aldrig ätit innan, den kan få dålig mage av nya matsorter.

Godis: Ta med de typer av godsaker, tuggben mm som hunden brukar få hemma. Ta inte med "något extra gott godis" som Din hund aldrig ätit innan, den kan få dålig mage av nya godissorter.

Koppel och halsband: Ta med hundens eget koppel och halsband för promenader

Ligga skönt: Ta med hundens egen korg, filt, täcke eller vad den brukar sova på. Tvätta det inte innan Du kommer, filten eller täcket ska "lukta hemma" för hunden. Tänk på att en ung och busig hund kan få för sig att bita sönder sin korg när den är på pensionat, så ta inte med det allra nyaste, dyraste tillbehören!

Leksaker: ta med några av hundens favoritleksaker för lek och bus. Tänk på att en ung och busig hund kan få för sig att bita sönder sina leksaker när den är på pensionat, så ta inte med det allra nyaste, dyraste tillbehören!

Du behöver inte ta med mat- och vattenskålar, det finns här för utlåning!

Katter:

När Din katt ska till pensionatet är det bra att ta med följande:

Vaccinationsintyg: Det får inte vara mer än 4 år sedan den vaccinerades mot kattpest. Om du är osäker, hör med din veterinär om vaccinering.

Mat: Medtag den maten som katten brukar få hemma. Ta inte med "något extra gott" som Ditt kisse aldrig ätit innan, den kan få dålig mage av nya matsorter.

Godis: Ta med de typer av godsaker som katten brukar få hemma. Ta inte med "något extra gott godis" som Din kisse aldrig ätit innan, den kan få dålig mage av nya godissorter.

Ligga skönt: Ta med kattens egen korg, filt, täcke eller vad den brukar sova på. Tvätta det inte innan Du kommer, filten eller täcket ska "lukta hemma" för katten.

Leksaker: ta med några av kattens favoritleksaker för lek och bus. Det går även bra att ta med mindre klätterträd och liknande om man önskar. Dock finns det klätterträd här för utlåning.

Du behöver inte ta med sandlåda, sand, mat- och vattenskålar, det finns här!